KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Organizacja

SCHEMAT ORGANIZACYJNY PRZEDSZKOLA SAMORZĄDOWEGO NR 12 W PIOTRKOWIE TRYBUNALSKIM

Szczegółowe informacje o organizacji przedszkola zawarte są w Statucie


 

RAMOWY ROZKŁAD DNIA PRZEDSZKOLE CZYNNE OD GODZ. 6.30 DO 16.30

REALIZACJA BEZPŁATNEJ PODSTAWY PROGRAMOWEJ OD GODZ. 8.30 DO 13.30

6.30 – 8.30

Schodzenie się dzieci do przedszkola.

Zabawy dowolne według zainteresowań: manipulacyjne, konstrukcyjne,

tematyczne, dydaktyczne, inne.

Rozmowy kierowane na tematy zgodne z zainteresowaniami dzieci.

Zabawy integrujące grupę.

Zabawy relaksacyjne.

Praca indywidualna lub w zespole.

8.30 – 9.30

Czytanie utworów literatury dziecięcej.

Zabawy ruchowe, ćwiczenia poranne.

Przygotowanie do śniadania - czynności samoobsługowe i higieniczne.

Śniadanie (8.45 - 9.00)

9.30 – 10.30

Zajęcia dydaktyczne.

Zabawy dowolne w sali lub ogrodzie przedszkolnym.

Język angielski

wtorek 

grupa II - 13.00 - 13.15 

grupa III - 12.30 - 13.00 

grupa IV - 12.00 - 12.30 

piątek

grupa I - 10.15 - 10.45

grupa II - 10.00 - 10.15

grupa III - 9.30 - 10.00

grupa IV - 9.00 - 9.30

10.30 – 11.30

Witaminki (10.30 - 10.40).

Spacery, zabawy dowolne w sali lub w ogrodzie przedszkolnym.

11.30 – 12.30

Przygotowanie do obiadu - czynności samoobsługowe i higieniczne.

Obiad (11.40 - 12.00).

Przygotowanie do leżakowania.

Zabawy relaksacyjne lub czytanie literatury dziecięcej.

12.30 – 14.00

Leżakowanie - słuchanie muzyki relaksacyjnej

Praca indywidualna lub w zespole.

Zabawy dydaktyczne.

Utrwalanie poznanych wierszy i piosenek.

Zabawy dowolne w sali lub w ogrodzie przedszkolnym

14.00 – 14.30

Przygotowanie do podwieczorku - czynności samoobsługowe i higieniczne.

Podwieczorek (14.15 - 14.30).

14.30 – 16.30

Praca indywidualna lub w zespole.

Zabawy dydaktyczne.

Czynności organizacyjne i porządkowe.

Zabawy ruchowe w sali lub w ogrodzie przedszkolnym.

Zabawy dowolne według zainteresowań dzieci.

Podmiot udostępniający informację:
Przedszkole Samorządowe nr 12 w Piotrkowie Trybunalskim
odpowiada: Jolanta Piejek
data: 11-09-2020
wytworzył: Jolanta Piejek
data: 11-09-2020
data: 11-09-2020
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 11-09-2020 - Edycja treści
  • 22-08-2017 - Edycja treści
  • 25-03-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
  • 16-04-2010 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 1036